Højest vurderede sneakerbutik i Sverige 🇸🇪

Gratis fragt indenfor Sverige 📦

Køb nu, betal senere med Klarna

4,5/5 Trustpilot

INDSIGT: Nike Dunk

Nike Dunk er i øjeblikket en af ​​de hotteste sko på markedet. Dunk alsidighed og enkelhed har gjort den til et must-have for dem, der leder efter en stilfuld afslappet sneaker. Fortsæt med at læse for at lære mere om historien bag Nike Dunk.


Lavet til basketballbanen
Den første Nike Dunk modellen vi fik at se var et par Nike Dunk High som udkom i 1985.

Dunk blev oprindeligt produceret som en basketball sneaker i en høj model. Nike Dunk High magen til tidens andre Nike-designs – som f.eks Luftvåben 1 og Air Jordan 1 . Markedsføringen bag Dunk High var unik for Nike. Nike brugte sloganet "Be True To Your School" til annoncering. Dunk blev tænkt som en sko til at blive båret af college basketballhold og deres fans. Nike havde på det tidspunkt aftaler på plads med University of Iowa, University of Kentucky, University of Michigan, Georgetown, St. John's, UNLV og Syracuse. Hver skole fik et par Nike Dunks i deres respektive holdfarver og ville blive brugt som deres holdsko.


Blev introduceret til Skate
Skateboardere blev forelsket i Nike Dunk High så snart offentligheden forelskede sig i dem. Skateres oprørske natur, især i 1990'erne, forhindrede dem i at tage del i de populære og trendy Nike-sko. Men når al hypen rundt Nike Dunks var døde i begyndelsen af ​​90'erne, kunne skateboardere endelig købe et par Dunk til en overkommelig pris. Skoene tilbød den støtte og holdbarhed, som alle skatere ledte efter, og det faktum, at de fleste forbrugere ikke længere var interesserede i Nike Dunks var en stor appel for skateboardere.

Da skateboarding og skateboarding generelt voksede i popularitet, ønskede Nike også at gøre sit præg i den verden. Nike havde i starten svært ved at nå kulturen. Måden kulturen omfavnede Dunk var ikke forstået af Nike endnu. Men som det normalt er tilfældet med Nike, når de fik det, fik de det i stor stil.

I 1998 laver Nike en opdatering vedr Nike Dunk High model og gør det mindre af en basketballsko og mere af en skatesko. Tungen blev ændret til nylon, hvilket gjorde den til en meget bedre silhuet at skate i.


Flotte samarbejder
Med store samarbejder med blandt andet Travis Scott, Off-White, Supreme og mange andre kendte mærker kommer Nike Dunk at blive en silhuet, der var mere eller mindre umulig at få fat i til en udsalgspris.

Ingen tidligere udgivelse ville have haft indflydelse på Dunk fremtid end hvornår Travis Scott fik grønt lys til at omarbejde og gå amok med det SB Dunk Low . Sådan noget dukkede op i luften - Kylie Jenner blev set iført eksklusive og meget eftertragtede modeller på sin Instagram, og Travis var kendt for at være en selverklæret Dunk-fan.

Hvornår Travis Scott udgav sin første og hidtil eneste Nike SB Dunk samarbejde i februar 2020, med et aftageligt paisley-print og ternet overlay, tog skohysteriet et nyt niveau. I dag siges dette samarbejde at være et af de sværeste par, man har kunnet opnå i detailhandlen, baseret på mængden af ​​L'er, der blev givet ud i forbindelse med udgivelsen af ​​dette par. Travis Scott gav nyt liv Dunk , og endnu vigtigere, til en ny generation.

Swoosh-firmaet fortsatte med at skabe hype, da de trak Virgil Abloh ind for at få fingrene i silhuetten. I 2019 udgav Nike x Off-White Low tre par dunks i tre forskellige farver (rød, blå og grøn); på det tidspunkt var Virgil Ablohs Nike-samarbejder det største emne i sneakerverdenen (med tanke på The Ten-kollektionen, der tidligere blev udgivet).

I dag er det en seriøs mission at få fat i et par Nike Dunks eller Nike SB Dunks til detailhandel. I løbet af det seneste år og lidt har en yngre generation taget imod Swoosh-silhuetten med åbne arme og desperat forsøgt at hente et par til købspris.

Til Nike Dunks er så populære, vi forstår fuldt ud. Med sin alsidighed og enkelhed gør denne silhuet den mere eller mindre perfekt. Med alle dens farvekombinationer bliver det nemt at finde dit par, og det gør det også nemt at matche dem.

Tjek vores bestsellere fra Nike Dunk lige nu!

- Nike Dunk Low 'Black White' (Panda)
- Nike Dunk Low 'Fog Grey'
- Nike Dunk High Sort Hvid Panda

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv en del af Soleplus ⭐

Lad os holde kontakten!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage information om kommende kampagner og tilbud først!

For spørgsmål eller bekymringer, kontakt os på kontakt@soleplus.se