Højest vurderede sneakerbutik i Sverige 🇸🇪

Gratis fragt indenfor Sverige 📦

Køb nu, betal senere med Klarna

4,5/5 Trustpilot

JORDAN 1 - Alt hvad du behøver at vide om den mest populære silhuet

Air Jordan 1 (også kendt som AJ1 eller Air Jordan ) blev lanceret af Nike i 1985 og var den første signatursko fra den populære basketballspiller Michael Jordan.

I 1984 underskrev Michael Jordan en sponsoraftale med Nike, og de begyndte at arbejde på en sko, der ville være anderledes end alt andet på markedet. Designerne Peter Moore og Bruce Kilgore arbejdede sammen om skoen og brugte Jordans stil og bevægelse på banen som inspiration til designet.

Jordan 1 blev oprindeligt forbudt af NBA, fordi det overtrådte ligaens regler vedrørende spillerskofarver. Skoen havde røde og sorte snørebånd i stedet for de traditionelle hvide og holdfarver, hvilket fik dem til at skille sig ud på banen. Alligevel fortsatte Jordan med at bære skoen på træning og i kampe, og fans begyndte at lægge mærke til det.

Nike solgte Air Jordan 1 for 126 millioner dollars alene i dets første år (1985), og det blev en legende inden for sneakerkulturen. Jordan 1 er udgivet i mange forskellige farvekombinationer og designs og er blevet betragtet som et statussymbol og et kulturelt ikon.

Selvom Jordan har trukket sig tilbage fra basketball, er Air Jordan -sko forbliver populære og genudgives konstant i nye farvekombinationer for at glæde fans over hele verden.

Hvordan er Jordan 1 størrelsen?

Air Jordan 1 er normalt normale i størrelsen. Nogle brugere skal muligvis gå en halv størrelse ned for den perfekte pasform, mens andre synes, at skoen passer til deres almindelige størrelse. Det er altid bedst at prøve skoen personligt for at finde ud af, hvilken størrelse der passer dig bedst.


Hvilken størrelse skal jeg vælge i Jordan 1?

Det afhænger af din fodstørrelse og pasformpræferencer. Det anbefales, at du måler din fod og sammenligner med størrelsestabeller for at finde den rigtige størrelse. Der er også online værktøjer, der kan hjælpe dig med at finde den rigtige størrelse baseret på din fodlængde og -bredde. Det er også vigtigt at bemærke, at nogle modeller af Jordan 1 kan være smallere eller bredere end andre, så det kan være en god idé at prøve skoene på, hvis det er muligt, for at finde den bedste pasform.


Hvorfor er Jordan 1 så populær?

Jordan 1 er en klassisk sneaker lanceret i 1985 af Nike i samarbejde med den tidligere basketballstjerne Michael Jordan. Skoen var den første i Jordan-serien og havde et unikt design, der adskilte sig fra andre sneakers på markedet på det tidspunkt.

Jordan 1 var den første basketballsko, der brugte Nike Air-teknologi og havde en høj top med anti-slip, der gav ekstra støtte til spillerne på banen. Skoen var også meget behagelig og havde en læderoverdel, som gjorde den holdbar og nem at vedligeholde.

Ud over tekniske fordele havde Jordan 1 en æstetisk appel, der gjorde den til et stilikon. Skoen havde et enkelt, men elegant design med en høj silhuet, en begrænset farvepalet og ikoniske detaljer som Jordans initialer på hælen og Nike Swoosh på siderne.

Siden da har Jordan 1 fortsatte med at være en favorit blandt sneakerheads og modeentusiaster. Kombinationen af ​​teknisk innovation, klassisk design og Michael Jordans status som en af ​​de mest ikoniske atleter gennem tiden har gjort Jordan 1 til en tidløs klassiker, der fortsat er populær i dag.


Hvorfor er Jordan 1 så dyr?

Jordan 1 er en af ​​de mest eftertragtede sneakermodeller på markedet, og der er flere faktorer, der bidrager til dens høje pris:

  1. Historie: Jordan 1 blev først udgivet i 1985 og var den første sneakermodel i Michael Jordans signaturlinje. Dens kultstatus er kun blevet ved med at vokse siden da.
  2. Kvalitet: Jordan 1 er lavet af højkvalitets læder og har en solid konstruktion, der gør dem holdbare og behagelige at have på.
  3. Begrænset tilgængelighed: Nogle farver af Jordan 1 udgives i begrænsede oplag, hvilket gør dem svære at få fat i og øger deres værdi på det sekundære marked.
  4. Efterspørgsel: På grund af sin popularitet og kultstatus har Jordan 1 en høj efterspørgsel fra sneaker aficionados verden over.
  5. Sneakerkultur: Sneakers er blevet en stor del af mode- og kulturindustrien, og folk er villige til at betale høje priser for at få fingrene i specielle modeller af deres yndlingssneakers.

Hvad er forskellen mellem Jordan 1 og Nike Dunk Low?

Jordan 1 og Nike Dunk Low er to forskellige sneaker-modeller, der først blev introduceret i begyndelsen af ​​80'erne. Begge var designet til at adressere den voksende popularitet af basketball- og skateboardkultur på det tidspunkt, men de adskiller sig i nogle henseender.

Jordan 1 var den første signatursko til basketballstjernen Michael Jordan og blev oprindeligt produceret af Nike i 1985. Skoen er designet af Peter Moore, som valgte at lade Jordan få en masse input til designprocessen. Jordan 1 var et gennembrud i sneakerindustrien kendt for sit unikke design og brug af farver.

Nike Dunk Low kom først ud i 1985 som en basketballsko, men har siden udviklet sig til en populær livsstilssko. Oprindeligt designet til college-basketball, blev skoen hurtigt en favorit blandt basketball- og skateboardentusiaster takket være dens komfortable pasform og støttende design.

Den største forskel mellem Jordan 1 og Nike Dunk Low er deres design. Jordan 1 har et højere snit og en polstret krave, der giver ekstra støtte til foden, mens Dunk Low har en lavere silhuet og færre dæmpningsegenskaber. Jordan 1 har også den klassiske Nike swoosh og Air Jordan logo på siderne, mens Dunk Low normalt har en mindre swoosh på siderne. Endelig er Dunk Low også generelt billigere end  Jordan 1 .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv en del af Soleplus ⭐

Lad os holde kontakten!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage information om kommende kampagner og tilbud først!

For spørgsmål eller bekymringer, kontakt os på kontakt@soleplus.se