Højest vurderede sneakerbutik i Sverige 🇸🇪

Gratis fragt indenfor Sverige 📦

Køb nu, betal senere med Klarna

4,5/5 Trustpilot

Hvorfor er Nike Dunk Low Panda så populær? - Årsagerne til og historien om dens succes

Uanset om du er en samler, en sneaker-fan eller bare en modeelsker, er det svært at gå glip af Nike Dunk Low 'Panda' .

Når vi tænker på almindelige sneakers og tidløse klassikere, tænker vi som regel på Air Force 1 'Triple White' , den hvid/grønne Stan Smith fra adidas eller Chuck Taylor fra Converse.

Det er velkendte modeller, der har eksisteret i årtier. De er næsten altid på lager hos almindelige forhandlere og sælges ud i pænt antal dagligt.

Det er derfor, disse modeller er så vigtige: det er her, pengene er til mærkerne.

Siden 2020 har det åbenbart føltes sådan Dunk 'Panda' har langsomt, men sikkert infiltreret denne pulje af bestsellere, der breder sig til fødderne af sneakerfans som en epidemi.

Så vi kan med rette spørge hvorfor Nike Dunk 'Panda' er blevet så populær. Er det en tilfældighed? En pumpe af sociale netværk? Eller en skarp strategi fra Nike?

MARKEDSFØRINGSSTRATEGIEN

Har Nike Dunk Low 'Panda' en historie der hænger ved? Ikke rigtig.

Så hvorfor ser vi dem overalt?

Succesen med Dunk Low 'Panda' er bestemt ikke resultatet af en enkelt faktor, men resultatet af en gennemtænkt marketingstrategi fra Nike.

Hvis vi går tilbage til årene før 2019 (og stadig i de sidste 10-15 år), hvor Nike Dunk ikke specielt i Swoosh-mærkets rampelys. I denne periode var næsten alle udgivelser af modellen udgivelser i skateboardgrenens alias Nike SB .

Eksempler inkluderer Nike SB Dunk Low Marty McFly fra 2015 eller Nike SB Dunk Low DJ Clark Kent x Primitive 112 fra 2013. "De La Soul"-pakken havde også fejret sit 10-års jubilæum og blev genudgivet. Hypen var dog ikke helt der. Disse var stadig kenderudgivelser.

I 2019 samarbejdede den anerkendte designer Virgil Abloh med Nike om at skabe Ten-kollektionen, en kollektion af 10 ikoniske sneakers, der blev gensynet for at transcendere mærkets katalog og tilføje denne dimension af mode, der var i skyggen.

Husk at dette samarbejde fandt sted i en sammenhæng, hvor adidas og Kanye West havde taget en meget stor del af markedet med linjen adidas Yeezy . The Ten vil være et sandt opsving for Nike i denne konkurrencemæssige sammenhæng.

De ti inkluderer dog ikke nogen Dunk . Partnerskabet sluttede dog ikke der, og Virgil arbejdede sammen med Nike på andre modeller og colorways bagefter.

Designeren selv var en stor skateboard-fan og gav os en 3-pack Nike Dunk Low x Off White (ikke SB), som genoptændte flammen i Low-Top basketball-silhuetten i december 2019.

Fra det øjeblik faldt Nikes strategi langsomt på plads (selvom vi ikke helt var klar over det på det tidspunkt).

I 2020 udgiver Nike et meget begrænset og kontrolleret antal Dunk Low og Dunk High . Næsten alle udgaver vil blive mærket SP for Specialprojekt og vil derfor kun være tilgængelig på Tier-Zero konti, det vil sige de mest selektive og i meget begrænsede mængder.

For at citere nogle af de mest fremtrædende:

- Nike Dunk Low SP 'Syracuse', 'Kentucky' & St. Johns pakke.

- Nike Dunk Low SP 'Finer', 'Ceramic' & 'Plum' Pack

- Nike Dunk High 'Varsity Maize

& Mere

Alt dette førte naturligvis til højere brugtmarkedspriser for silhuetten og dermed en høj oplevet forbrugerværdi. Prisen på gamle Dunk-udgivelser begyndte endda at stige i dette markedsføringsmomentum.

Denne dygtige brug af knaphed vil gradvist skabe et utilfredsstillet krav til modellen.

Sideløbende har Nike også afsluttet sine udgivelser med nye varianter af Dunk såsom Women's Nike Dunk Low Disrupt og andre store samarbejder med Ben & Jerry's, Ambush eller Comme des Garcons.

NIKE DUNKS ERA
I 2021 går vi ind i en fase 2, hvor efterspørgslen er i top, og Nike åbner portene. Jeg husker i slutningen af ​​2020, at mange rygter svirrede omkring, at Footlocker ville sælge Dunk til det nye år. Disse rygter viste sig at være sande og gjaldt til sidst for mange Nike-forhandlere:

Fra 2021 til nu er Nike Dunk-udgivelserne ikke holdt op med at falde: Dunk Low , Dunk High , Dunk SB , samarbejder og endda Dunk Midt .

Efterspørgslen var enorm, og alle de første udgivelser blev hurtigt udsolgt.

Nike vil tilføje et andet lag af hype med Virgil Abloh i sommeren 2021 med Off-White x Nike Dunk Low Collection "The 50".

Udgivet som en eksklusiv adgang kun på SNKRS-appen, har denne unikke pakke afbøjet dunken i adskillige aldrig før sete materiale- og farvekombinationer.

Fænomenet er aftaget noget siden slutningen af ​​2022, men Nike udgiver dem stadig i et konstant tempo.

NIKE DUNK PANDA: HVORFOR SER VI DEM OVERALT?
Ud over denne progressive marketingstrategi, der returnerer hypen til sit maksimale på silhuetten af Nike Dunk , swoosh-firmaet vil skubbe Panda-farverne på en meget smart måde.

Sagen med Nike Dunk Low 'Panda' er meget interessant i alle disse strategier, fordi det er en undtagelse sammenlignet med andre dragter. Og dette valg er klart frivilligt fra Nikes side.

Først og fremmest kommer kaldenavnet Panda naturligt fra parrets sorte og hvide farver og deres placering på dets struktur. Denne enkle, effektive, nemme at bære og som taler til de fleste farver er helt en del af parrets succes.

For det andet er silhuetten slukket Dunk Low en af ​​de mest ikoniske hos Nike. Denne low-top version forbliver diskret, minimalistisk med et meget klassisk swoosh branding og indlæg. Oprindeligt båret på basketballbanerne, er parret nu fuldt ud til stede på gaden og er let at bære overalt.

Endelig har sociale netværk naturligvis spillet en nøglerolle i modellens kommunikation og virale effekt. Influencers, fans, bloggere, indhold af enhver art er tilgængeligt gennem alle medieplatforme om emnet.

ET PAR FOR HELE FAMILIEN OG TIL ENHVER SMAG.

Som om det ikke var nok Nike Dunk Panda udgivet i mange varianter siden 2021.

For det første en fuld familiestørrelse for alle aldre, "Next nature"-versioner med flere genbrugsmaterialer, og for at toppe det hele er den farveblokerende Panda også tilgængelig i Nike Dunk by You-programmet, der giver dig mulighed for at skabe din egen Dunk.

Kan lide det eller ej, Nike Dunk Low 'Panda' vil utvivlsomt forblive som en af ​​de hotteste modeller, der nogensinde er udgivet. Det beviser endnu en gang mærkernes evne til at spille på deres bestsellers livscyklusser for at sætte dem på pause og genoplive dem med gennemtænkte og velorganiserede marketingstrategier.

Se vores udvalg af populære Nike Dunks her!

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv en del af Soleplus ⭐

Lad os holde kontakten!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage information om kommende kampagner og tilbud først!

For spørgsmål eller bekymringer, kontakt os på kontakt@soleplus.se