Gratis fragt over 500 kr. i Danmark 📦

30 dages fuld returret ↩️

Højest vurderede sneakerbutik i Sverige ⭐️

Historien om Air Jordan 1

Historien om Air Jordan 1

Det er den, der startede det hele! Air Jordan 1 ikke bare satte vejen for Jordan Mærke . Det var også med til at bane vejen for sneakerkulturen, som vi kender den i dag.


Den der startede det hele!

Air Jordan 1 blev designet af Peter Moore og udgivet i 1985. Udgivelsen var knyttet til Michael Jordans rookiesæson i NBA. Designet af Jordan 1 var ret enkel og i overensstemmelse med andre basketballsko på den tid. Jordan 1 manglede den sofistikerede teknologi, som Jordan Brand ville være kendt for med senere afdrag. Nike var dedikeret til at give Michael Jordan sit eget sko og mærke at vokse med. Det engagement er tydeligt, når man ser skoens karakteristiske logo. Moore designede et vingesymbol, en forløber for Jumpman-logoet, som blev placeret på den øverste ankel af skoen.

Jordan 1 Business

Michael Jordan underskrev en godkendelseskontrakt med Nike for 2,5 millioner dollars i sit rookie-år. Det ligner en godkendelsespris i dag, men på det tidspunkt følte mange, at MJ, en uprøvet rookie, ikke fortjente så stor en kontrakt.

Når sneakerheads tænker på Jordan 1 og farver de normalt tænker på først Jordan 1 "Forbudt" . The Banned, også kendt som "BRED", havde et sort, rødt og hvidt farveskema. Skoen fik det forbudte kælenavn, fordi hver gang Jordan snørede dem sammen, fik han en bøde på $5.000 pr. spil.

I dag tillader NBA spillere at bære næsten enhver sko, de ønsker, uanset farve eller design. I 1985 var ligaen meget mere konservativ, når det kom til sko og Air Jordan 1 Forbud overtrådte ligaens uniformsregler. Der har været tale om, at Banned-legenden er mere fiktion end virkelighed. Med mange spekulationer om, at det hele var et marketingtrick fra genierne hos Nike. Uanset historiens gyldighed var The Banned med til at lave sagaen Air Jordan 1 til en legende.Jordan 1 arv

Enhver god historie skal have et åbningskapitel. For legenden om Jordan Brand er dets første kapitel Air Jordan 1 . Skoens enkelhed gør den på mange måder endnu mere poetisk og passende som første kapitel. I 1985 kunne ingen have drømt om, at Michael Jordan ville blive den største basketballspiller gennem tiderne. De kunne heller aldrig have drømt om, hvor indflydelsesrig og vellykket Air Jordan sneaker-serien ville blive. Air Jordan 1 er bogstaveligt talt den, der startede det hele.

Se Air Jordan 1 her!

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Bliv en del af Soleplus ⭐

Lad os holde kontakten!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage information om kommende kampagner og tilbud som det første!

For spørgsmål eller bekymringer, kontakt os på kontakt@soleplus.se