Højest vurderede sneakerbutik i Sverige 🇸🇪

Gratis fragt indenfor Sverige 📦

Køb nu, betal senere med Klarna

4,5/5 Trustpilot

Historien om Nike Dunk

Historien om Nike Dunk

Nike Dunk er i øjeblikket en af ​​de hotteste sko på markedet. Dunk alsidighed og enkelhed har gjort den til et must-have for dem, der leder efter en stilfuld afslappet sneaker. Fortsæt med at læse for at lære mere om historien om Nike Dunk .

Lavet til basketballbanen

Nike Dunk The High blev udgivet i 1985. Den blev oprindeligt produceret som en høj top basketball sneaker. Nike Dunk The High lignede andre Nike-designs fra tiden – som Air Force 1 og Air Jordan 1. Markedsføringen bag det Dunk High var unik for Nike. Nike brugte sloganet "Be True To Your School" til annoncering. Dunk blev tænkt som en sko, der kunne bæres af college basketballhold og deres fans. Nike havde på det tidspunkt aftaler på plads med University of Iowa, University of Kentucky, University of Michigan, Georgetown, St. John's, UNLV og Syracuse. Disse kollegiale kraftcentre omfavnede alle Nike Dunk som deres holdsko. Hver skole modtog et par Nike Dunks, der brugte deres holdfarver.

Nike Dunk var en hot shoe, da den første gang blev lanceret. Det blev bredt omfavnet for dets livlige farveskemaer og de bånd, det havde til nogle af de største gymnasier i verden. Dunk High havde et stærkt, men kort indledende løb. Nike overgik hurtigt Dunk Høj i stil og teknologi. Dens mainstream-relevans begyndte at falme.

Da 1990'erne ramte, kunne Nike Dunk High findes i genbrugsbutikker, loppemarkeder og udgives som hand me downs. At falde ud af mode hos almindelige forbrugere er ofte enden på et produkt, men for Nike Dunk High gav det dem mulighed for at appellere til en helt ny forbrugerbase.

Nike Dunk møder Skate

Skatere forelskede sig i Nike Dunk High, så snart offentligheden forelskede sig i dem. Skateres oprørske natur, især i 1990'erne, forhindrede dem i at adoptere de populære eller trendy Nike-sko. I begyndelsen af ​​90'erne kunne skatere købe et par Nike Dunks billigt. Skoene tilbød også den støtte og holdbarhed, som skatere ledte efter. Det faktum, at de fleste forbrugere ikke længere var interesserede i Nike Dunks, var en stor appel for skateboardere.

Da skating og skateboarding voksede i popularitet, ønskede Nike at sætte sit præg på markedet. Nike havde i starten svært ved at nå kulturen. Den måde, kulturen omfavnede Dunk på, var endnu ikke forstået af Nike. Men som det normalt er tilfældet med Nike, når de fik det, fik de det i stor stil.

I 1998 opdaterede Nike Dunk High, hvilket gjorde den meget mindre af en basketballsko og meget mere af en skatesko. Pløsen blev ændret til nylon, hvilket gjorde den til en meget bedre silhuet at skate i. Stilen på sneakersene forblev den samme, og de originale farver, og dem der minder om OGS, blev bragt frem. Dunk'ens tilbagevenden, med nogle skate-inspirerede forbedringer, kunne klikke på skatepublikummet, som Nike var ude efter.

Se Nike Dunks her!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv en del af Soleplus ⭐

Lad os holde kontakten!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage information om kommende kampagner og tilbud først!

For spørgsmål eller bekymringer, kontakt os på kontakt@soleplus.se